"Fødselsdagsbogen"

 

 

 

Fødselsdagsbogens forside

 

Min Fødselsdagsbog udkom den 16/1 2016. Da jeg sad med bogen i hænderne, tænkte jeg, hvor Poul Erik Damgaard dog havde lavet et fint layout. Med ham har jeg haft et perfekt samarbejde. Efter at jeg havde skrevet min første bog i 2012 ,"Min bror Erland", har han gentagne gange sagt, at jeg endelig skulle komme til ham, hvis jeg skulle skrive flere bøger (underforstået at layoutet i den første bog, syntes han var for ringe;-).Poul Erik har lige haft 40 års jubilæum i bogtrykkerbranchen, så han har fingeren på pulsen, men jeg var da helt enig, da han bemærkede det.


     
 

I forordet til Fødselsdagsbogen gør jeg opmærksom på, at de 365 + 12 digte er haiku-inspirerede efter moderne kriterier, der kan adskille sig lidt fra de oprindelige japanske haiku digte i det 17. århundrede, hvoraf Basho var den mest berømte. Man mener, at nogle af hans haiku digte er blandt de bedste, der nogensinde er skrevet. Hans mest berømte lyder på dansk:
 


En gammel dam

En frø springer

plask

 


Det med haiku digte har ligget længe i min bevidsthed - fra jeg hørte en udsendelse, hvor Susanne Brøgger omtalte den stringente opbygning af digtene - til mange år senere, hvor jeg googlede haiku og blev lidt klogere. Så i 2012 begyndte jeg at skrive nogle digte efter haiku skabelonen 5,7,5, og ideen om en Fødselsdagsbog blev langsomt skabt.
 

Som "En blandet landhandel" ...
Det er, hvad mine 377 haiku digte i "Fødselsdagsbogen" er. Alle digtene er bygget op som de gamle japanske haiku digte med 17 stavelser på tre linjer. Men indholdet er ikke - som i de originale haiku digte - kun begrænset til at omhandle emner og oplevelser fra naturen, ej heller foregår det kun i nutid. Det er en moderniseret udgave, og spændvidden i indholdet er stort og helt uden begrænsning.


Forløbet med tilblivelsen af bogen og billederne på for - og bagsiden har sin helt egen historie.

 

 

Presseomtale og anmeldelser


En af de første anmeldelser lød:

"Jeg er meget betaget af dine digte. Hvor er de sigende. Tusind tak for den smukke bog. Den vil blive brugt, og digtene givet videre på fødselsdagskort og i breve".
 

  

 

 


Skive boglade har i deres nyhedsbrev efterfølgende skrevet:
 

FØDSELSDAGSKALENDER MED HAIKU DIGTE.

Lea Flarup har udgivet denne smukke evighedskalender.

For hver dag året rundt er den forsynet med et haiku-digt og 3 linjer til at notere, hvem der måtte have fødselsdag denne dato.

Bogen er indbundet til kr. 99,95 og særdeles velegnet til værtindegave.

Ønsker du at reservere 1 stk eller flere så send os en mail på: 7616@bogpost.dk


Haiku hvad er det?

Klassiske haiku er ultrakorte digte på 17 stavelser, som fordeles på tre linjer med 5-7-5 stavelser. Der er ingen regler om rim eller rytme. Det er små naturdigte. De handler om noget, man oplever med sine sanser: ser, hører, føler, lugter eller smager.

 

 

Hvor kan bogen købes?

 

Bogen kan købes hos lokale boghandlere og hos Best By Henriette samt på følgende forlag:

Saxo Forlag https://www.saxo.com/dk/foedselsdagsbogen_lea-flarup_indbundet_9788799875900

Historia Books Forlag http://historia-books.dk/product_info.php?products_id=165

 

Gucca Forlag http://www.gucca.dk/foedselsdagsbogen-bog-p342028