Rejsen

 

Der er flere, der har ønsket at følge min rejse mod helbredelse lidt på sidelinjen, og jeg er nået frem til, at den bedste måde vil være, at jeg her på denne fane kronologisk kan opdatere alt fra en linje til flere, uden redigering osv. bare råt for usødet og bare således, at de, der har interesse, selv kan gå ind og følge min rejse. Jeg kan nemlig mærke, at allerede nu i samtaler med venner og bekendte kommer jeg tit til at gå tilbage til Adam og Eva , eller også er der noget, de ikke har hørt osv. Jeg jo ikke stormester i at formulere mig kort, så en vis hæshed har også forekommet :-)
 

Her anmaser der sig lige en lille arbejdsskade fra mit liv i politik: "Jeg lover ikke noget om hvor meget og hvor lidt, sætter ikke noget tidsperspektiv i udsigt (man kunne jo også medtage: "Jeg har et standpunkt, til jeg får et nyt" - men jeg vil blot forsøge at gøre mit bedste. - Rejsen startede den 2. december 2016

 

2. december 2016

Brev til børn og svigerbørn - Klik her

 

6. december 2016

Brev til børn og svigerbørn - Klik her

 

10. december 2016

Brev til børn og svigerbørn - Klik her

 

11. december 2016

Nok var jeg klar over, at jeg havde mange venner og bekendte, men jeg må sige, at jeg er overvældet over de mange mails, beskeder og hilsner m.m., jeg har fået. Uha, hvor det gør godt! Må sande, at min gode lægedatter havde ret, da hun skrev, at jeg gik ind til et "fuldtidsjob". Vi har fået en masse medikamenter med hjem til brug for dit og dat - et helt lille apotek, som kan virke overvældende på en frue, der kun plejer at tage en pille om dagen. Men nu er plejer død, og så vi skal have studeret varerne :-)
Dagens gode nyhed er, at jeg har overstået den første - ud af seks indtil videre - behandlinger og er befriet for den lille beholder, der skulle føre medicinen rundt i kroppen et par døgn. Sikke dog en frihed at få, og nu er der kun fem behandlinger tilbage, som strækker sig til medio februar, hvor der så skal krydses fingre, for da skal det tjekkes, om medicinen har haft nogen virkning.
 

17. december 2016

Blodtryk!
Jeg fik vist ikke fortalt, hvordan mit blodtryk havnede helt oppe i skyerne den 1/12..Nu har jeg aldrig observeret faste problemer med mit blodtryk, men selvfølgelig har det nok somme tider hoppet lidt op og ned i specielle situationer. Som nu i Herning, da jeg skulle have opereret det lille hul under kravebenet. Overlæge Max gik i gang med operationen, jeg var lokalbedøvet og havde en masse blå servietter over hovedet, og det bevirkede undertiden, at det ikke var lige let at trække vejret. Under operationen fortalte han primært til hans assistenter formoder jeg, for jeg var ganske fåmælt, at han skulle flytte til Holstebro, hvor han skulle arbejde 14 dage og så have fri i 14 dage. Hans søn arbejdede på en boreplatform med samme arbejdstider, så det skulle nok gå. Men så kom det "Hold da op, hvor er her meget blod, så meget har jeg ikke set i de 21 år, jeg har opereret!" Da var det, at varmen bredte sig opad under de blå servietter, og pyha sveden piblede frem ved tanken om, hvordan han dog skulle få den blodstrøm standset, så han kunne sy og meget andet .... De arbejdede det bedste, de kunne, og snakken var forstummet. Dog havde han lige forinden spurgt, hvor vores datter var læge henne, hvilket jeg vist spagfærdigt fik svaret på. Lige pludseligt blev de blå servietter fjernet, og jeg blev oplyst om, at der havde vært rigtig meget blod, men at han havde fået brændt det hele. Jeg opfattede det, som nu var det så standset og alt OK, men det højeste, jeg kunne svinge mig op til at svare var: "Nåh"...
Da jeg næste morgen skulle i behandling, blev mit blodtryk målt, og sygeplejersken spurgte, om jeg havde problemer med blodtrykket, det måtte jeg svare, at det havde jeg ikke observeret, jo, for det lå lige nu på 186-96 hvilket ikke rigtigt sagde mig noget, da jeg ikke vidste, hvilket område, det skulle ligge i. Hun fik af lægen grønt lys for at sætte behandlingen i gang, men jeg skulle under alle omstændigheder til blodtrykstjek hos min læge. Det var jeg så i tre dage, dvs. vi målte det selv to gange om dagen, og det viste sig så at være blevet normaliseret. Nu er spørgsmålet så, om det høje blodtryk har kunnet holde sig et helt døgn?
Ellers alt vel her med masser af træthed om formiddagen, på jagt efter overskuddet om eftermiddagen og så ellers makkeret med den medicin, der skal tages. Jeg er så glad for, at det ikke er i år, vi skal have stor jul, som vi holder hvert andet år med alle 23 børn, svigerbørn og børnebørn. Billedet er fra vores førstejuledags vandretur, som ældste søn i mange år har stået for at arrangere.

 


 

19. december 2016

Åbenhed! - Klik her
 

 

1. januar 2017

I ønskes alle et godt nytår! - Klik her

 

6. januar 2017

Desværre viste blodprøverne i går, at der var for få hvide blodlegemer til, at der kunne gives behandling i dag. Har derfor fået ny tid næste fredag den 13/1, hvor vi håber på bedre held :-). Der er intet man selv kan gøre, da det er et lukket kredsløb, som også lader sig påvirke af medicinen, som jeg har forstået det.


 

13. januar 2017

Jeg skal være den første til at indrømme, at det ikke var opløftende, at blodprøveresultatet i dag viste, at der ikke kunne foretages behandling i morgen, som jo ellers var en udsættelse af den behandling, der skulle være foretaget sidste fredag. Direkte adspurgt blev jeg oplyst om, at tallet for de hvide blodlegemer var gået fra 126 til 144, hvor de mindst skal være 150 for at der kan gives behandling.

Skuffelse og utryghed fik frit spil et par timer, men det er der jo ikke noget perspektiv i, så op på hesten igen og til blodprøve på tirsdag - på Skive Sygehus som sædvanligt. Man kan jo stadigvæk tænke, at det var nemmere at gå skråt over gaden til Lægeklinikken, men efter de nye regler indført sidste år, skal blodprøverne fortages på sygehusene. Og jeg var såmænd også parat til at rejse til verdens ende, hvis det skulle være nødvendigt for at "få adgang" til at fortsætte behandlingen.

Næste tid i Herning er sat til onsdag den 18. Januar, hvor det blev oplyst, at der først skulle være samtale med en læge. Er spændt på om det er med min kontaktlæge, da det ikke blev nævnt. Som tidligere nævnt, så er der ikke forløbskoordinatorer i Herning, så man skal selv være lidt oppe på dupperne for at få de nødvendige oplysninger. Når det er sagt, så har vi kun mødt stor imødekommenhed hos personalet dernede, og jeg er meget glad for min kontaktlæge R. Olesen.

Jeg vil gerne af hjertet takke alle de, der har sendt hilsner, skrevet til mig på fb, på lukket besked og på mails med opmuntring, ros, delt ud af gode erfaringer og påskønnet vores venskab. Det betyder mere, end man skulle tro.


 

18. januar 2017

Hjemkommet fra Herning - Klik her

 

1. februar 2017

Jeg krydser fingre...  - Klik her

 

3. februar 2017

Monster velsmagende jordbærtærte...  - Klik her

 

17. februar 2017

..hjem til en muslibolle med ost - og så lige en lille "morfar"...  - Klik her

 

Marie 4 år på ski i Norge  - Klik her

 

1. marts 2017

Venter på, at telefonen ikke skal ringe...  - Klik her

 

3. marts 2017

Tilbagemelding på scanning...  - Klik her

 

Cleveland interviews:

 

19. marts 2017

Opdatering på lægesamtele mm.  - Klik her

 

31. marts 2017

Bryllupsdag med besøg hos Ellen og Bjørn mm.  - Klik her

 

22. april 2017

En gang skal jo være den første!  - Klik her

 

30. april 2017

10 ud af 12!  - Klik her

 

17. maj 2017

Besøg af alle børnene og nedtælling til lægesamtale den 24.maj  - Klik her

 

24. maj 2017

Den sidste behandling  - Klik her

 

30. maj 2017

Så langt så godt. Selvom diverse bivirkninger ikke er helt væk, så er det en kendsgerning, at det halve års behandlingsforløb, der startede den 9/12 16, blev afsluttet her 24/5, hvor den sidste 14 dages medicin blev sendt ind i kroppen.
Vi var til en fin samtale i Aarhus omkring det fremtidige forløb, og der blev sat en dato for operation, hvor den venstre del af leveren skal fjernes (leveren kan gendanne sig selv med tiden) om små to uger med udsigt til 5-6 dages indlæggelse og 5-6 ugers rekreation. Altså ingen tennis og golf i den periode, så jeg håber på en god eftersommer. Når alt det er sagt, så synes jeg, der er grund til at rose de danske politikere, der har indset nødvendigheden af forskning på sundhedsområdet og sat ressourcer af til det, for det har på mange områder gjort, at der kan arbejdes med mere målrettede og individuelt betingede behandlingsformer.
Jeg vil rette en stor tak til husherren og vores fem børn for at have givet mig så meget comfort i hele forløbet.
Hvor har jeg dog også været glad for de mange dejlige hilsner, som jeg har modtaget under hele forløbet. Af hjertet tusind tak for dem! De har haft stor betydning for min dagsform, hvor batterierne til tider har været mere end flade. Det er så blevet historie, og nu handler det om at krydse fingre håbe det bedste.

 

20. juni 2017

Andet kapitel  - Klik her

 

 

1. juli 2017

Opdatering  - Klik her
 

 

29. juli 2017

Opdatering  - Klik her
 

11. august 2017

Opdatering  - Klik her
 

17. august 2017

Opdatering  - Klik her
 

31. august 2017

Opdatering  - Klik her

 

18. oktober 2017

Opdatering  - Klik her

 

22. oktober 2017

Opdatering  - Klik her

 

13. december 2017

Opdatering  - Klik her

 

20. december 2017

Opdatering  - Klik her